Minisorozat lesz, a cím egyértelmű, hozzászólni javasolt, kért.

enesazegeszsegugy betegnelegyenazember

 

harapható szarszag a 2es Rehabon (Hungária krt.)

A kettes rehab, hívják is most bárhogyan

maga a talpon álló irónia, nem lehetséges ugyanis, hogy az intézet bármilyen szinten kapcsolódjon a felgyógyuláshoz, jobban léthez, egészséghez - pláne nem, az egy elfekvőkórház. Olyanok kerülnek oda akikről lemondott az orvostársadalom, megrögzött gyógyíthatatlanok, haldoklók, szürke szellemek, akik csak a jelet várják az utolsó útjukhoz, meg az apám, akinek fogalma sem volt arról, hogy a rehabilitáció gúnynév és a kórház csak intézményi forma - akár bank vagy kormányablak is lehetett volna. De, mivel beteg volt, ide jött. Londonból, Eaton Place, Westminster, catering igazgató, hétköznap gondnok. Bajai voltak:

  • gyomorrák - áttétel nélkül
  • valami szívritms-, vagy szívizom - probléma
  • teljes erőtlenség - turnustalság

Talán a másodikon vettük észre először a szarszagot, mindenki gyanús volt de hamar kiderült, hogy az épület csatornázása hanyag volt, a különösen szerencsések mondták, akik tavaly nyáron átélték már a poklot. Szarszag lesz, őszig, ezt mondták. Az is volt. Szerintem olvadt kátrány is volt benne, apám szerint pusztán a halál szaga volt, mindenesetre megült a gyomrom tetején és azon nyáron nem is nagyon esett utána jól étel.

Az orr a leglustább emberi szerv, néhány perc elteltévela legbüdösebb szaganyag is enyhül, pontosabban az orr receptorai lassabban közvetítik a jeleket az agyba, erre mondja a köznyelv, hogy "hozzászokik az orrunk vmihez".

most kérlek oszd meg velem, hogy melyik magyar kórház melyik osztályán érezted eddig a legkülönösebb, legerősebb szagot, olyat amitől bármikor össze tudod hányni magad.

Nagyon köszönöm